Analiza si proiectare sistem IT&C

///Analiza si proiectare sistem IT&C
Analiza si proiectare sistem IT&C2017-03-15T17:15:06+00:00

Sistemul informatic al unei companii reprezinta unul din principalii factori de sustinere si dezvoltare ai oricarei afaceri. Dimensionarea si proiectarea corecta a acestui sistem este cea mai importanta activitate in procesul de constructie a unei solutii informatice, fiind baza functionarii la parametrii optimi din momentul trecerii solutiei din faza de implementare in faza de exploatare.

Este recomandabill ca planificarea si proiectarea sistemului informatic sa fie coroborata cu obiectivele pe termen mediu si lung ale companiei in vederea extinderilor viitoare, asigurand astfel scalabilitatea sistemului informatic,  o proiectie clara a necesitatilor de investitii in acest segment precum si un control al costurilor aferente componentei sistem informatic.

Silva Sistems asigura servicii de audit si consultanta in toate etapele acestui proces, care se poate schematiza astfel:

  • Evaluarea initiala a infrastructurii IT existente (sistemul informatic si reteaua de comunicatii) si a nivelului de securizare a informatiilor pentru a idetifica vulnerabilitatile, bresele de securitate si a gradului de performanta a sistemului IT (atat din pdv tenic cat si financiar).
  • Analiza necesitatilor beneficiarului coroborata cu obiectivele pe termen mediu si lung ale companiei;
  • Analiza cerintelor de comunicare electronica si a schimbului de informatii, atat in interiorul organizatiei cat si cu mediul extern
  • Analiza cerintelor de securitate si identificarea breselor existente
  • Stabilirea standardelor si a modului de acces la retea
  • Realizarea planului detaliat al retelei (stabilirea amplasamentului echipamentelor active si pasive de retea si a traseelor de cablu)
  • Stabilirea echipamentelor componente ale sistemului informatic