Control Acces

Control Acces2017-03-03T12:13:11+00:00

Solutii de control acces si pontaj electronic

Cand vorbim despre control acces si pontaj electronic vorbim de fapt despre un management complet al intrarilor si iesirilor dintr-o locatie. Solutia de control acces permite cunoasterea in permanenta a numarului de persoane aflate in incinta unei cladiri, ora la care fiecare persoana a intrat sau ora la care aceasta a iesit. Sistemul are ca avantaje:

  • asigura siguranta atat a angajatilor cat si a vizitatorilor limitand accesul persoanelor neautorizate
  • reduce pierderile prin limitarea accesului la zonele unde se afla bunuri sau informatii valoroase;
  • pastreaza un istoric al evenimentelor ce poate fi folosit ulterior;
  • simplifica viata de zi cu zi prin eliminarea lacatelor si incuietorilor.

Silva Sistems a integrat solutii eficiente de control acces in medii diferite: parcari, locuinte,  hoteluri, institutii de invatamant, birouri, fabrici, depozite, institutii financiare.

Domeniul de aplicabilitate

Solutiile de control acces si pontaj electronic sunt destinate  tuturor companiilor si organizatiilor care urmaresc gestionarea automata a intrarilor si iesirilor oamenilor in diferite zone, in scopul asigurarii securitatii, a evidentierii timpului de lucru, prezentei la locul de munca.

Functiile sistemului de control acces si pontaj electronic:

  • Control acces – gestionarea intrarilor si iesirilor oamenilor in/din anumite zone definite ca zone de securitate;
  • Pontaj electronic – realizarea de evidente asupra timpului efectiv de lucru al fiecarui angajat, evidente ce sunt extrase si prelucrate in mod automat in zona de pontaj, normare, management de personal;
  • Management de personal – permite realizarea de analize, cum ar fi situatii comparative intre departamente sau situatii anuale privind concediile de odihnă, concediile fara plata, delegatiile, zilele libere;
  • Job-costing – se poate determina, in baza datelor introduse, timpul lucrat efectiv pe un anumit produs sau pe o anumita operatie.

Descrierea sistemului

La baza unui astfel de sistem stau cartelele de proximitate. Informatia de pe cartela este preluata de catre un terminal. Terminalul determina daca a fost introdusa o cartela care apartine unui angajat ce are drept de acces in zona la momentul respectiv, dupa care sa actioneze deschiderea unei usi, deblocarea unui turnichet sau ridicarea unei bariere. Terminalele sunt conectate intr-o retea si sunt legate la un computer; ele vor lucra on-line, comunicatia dintre terminal si computer se face continuu, putand fi monitorizate in timp real toate evenimentele. Datele culese de la terminale sunt stocate intr-o baza de date accesata de software-ul de raportare de unde se vor genera rapoarte la cerere privind personalul aflat in incinta, locatia lor, ora la care a intrat, etc.