Semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu

///Semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu
Semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu2017-03-06T09:24:16+00:00

Silva Sistems este autorizata, din 2013, de Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) pentru proiectarea, efectuarea lucrărilor de instalare şi întreţinere a sistemelor şi instalaţiilor de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu.

Un sistem de detectare, semnalizare și avertizare incendiu este o instalație cu rol de protecție, având scopul de a detecta și semnaliza în cât mai scurt timp posibil apariția unui început de incendiu în spatiile protejate, precum și acela de a alarma personalul, echipele de pompieri și oricare altă categorie de persoane aflate în zonă care pot ajuta la stingerea incendiului și la limitarea efectelor acestuia.

În funcţie de natura şi complexitatea obiectivului protejat, se pot implementa sisteme convenţionale (localizare la nivel de zonă/grupă de detectoare), adresabile (localizare la nivel de detector, prin adresă) sau mixte.

La realizarea proiectului tehnic al sistemului de avertizare incendiu este foarte important de stiut ce tip de sistem de detectie si semnalizare incendiu poate maximiza siguranta persoanelor din spatiile protejate si poate reduce la minim pierderile. Ca exemplu, pentru mediile rezidentiale se recomanda instalarea unor sisteme de avertizare tip conventional care se caracterizeaza prin fiabilitate crescuta si usurinta in exploatare la costuri mici de implementare iar pentru mediile industriale si spatiile comerciale mari se recomanda solutiile adresabile care permit monitorizarea facila a tuturor elementelor de detectie, costuri reduse de intretinere si identificarea exacta si intr-un timp foarte scurt a zonelor unde sunt generate alarmele.

Instalaţiile de detecţie şi semnalizare a incendiilor se proiectează în conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare. Toate elementele componente comercializate de societatea Silva Sistems deţin toate certificatele de conformitate corespunzătoare categoriei din care fac parte.

Documentaţia tehnico-economică se elaborează pe baza scenariului de siguranţă la incendiu, bazat pe identificarea riscului şi după caz, pe analiza de risc, stabilindu-se măsurile, tehnicile, procedeele şi organizarea instalaţiilor de detecţie şi semnalizare a incendiilor.

Sistemele de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu au in componenta un sistem de detecție (compus din dispozitivele de detectare a incendiilor: declanșatoare manuale sau detectoare automate de gaz, de fum, de căldură, de flăcări) si un echipament de control si semnalizare, cu rol complex, structură prin care alte componente pot fi alimentate cu energie și controlate. Dintre elementele principale ale unui sistem de avertizare incendiu, enumeram :

  • centrala conventionala / adresabila de incendiu
  • butoane conventionale / adresabile de avertizare manuala la incendiu
  • detectori conventionali / adresabili de fum optici
  • detectori conventionali / adresabili de temperatura
  • detectori conventionali / adresabili de flacara
  • bariere de fum conventionale / adresabile in infrarosu
  • detectori de substante periculoase
  • sirene si unitati de avertizare optice si acustice conventionale / adresabile cu montaj la interior si exterior
  • acumulatori de back-up energetic